Känns precis som när jag hade underfunktion i sköldkörteln

Karin har tidigare haft hypotyreos (nedsatt sköldkörtelfunktion) och beskriver hur hon 12 år senare återigen har liknande symptom med orkeslöshet och nedstämdhet.

underfunktion i sköldkörteln

Hej! För ungefär 12 år sedan var jag till min doktor på hälsocentralen på grund av min trötthet. Jag var trött hela tiden och bara jag satt mig ner kunde jag somna. Sköldkörtelprover togs och jag fick sedan tid för röntgen på sjukhuset. Där konstaterade de att min sköldkörtel var helt utslagen.Har under åren därefter tagit prover som var normala. Min fundering är: jag fick aldrig någon medecinsk behandling, så kan sköldkörteln läka av sig själv?

Förra våren var jag tillbaka till min läkare på hälsocentralen. Kände mig trött, nedstämd. Min doktor sa: du har ju fyllt 50 år, är kvinna och du kanske skulle behöva gå ner lite i vikt också. Prover togs i alla fall även en sömnutredning gjordes vilken påvisade andningsuppehåll, ungefär tjugo per timme. De längsta på 46 sekunder. Fick prova en andningsmask, funkade inte. Har nu fått bettskenor både uppe och nere. Funkar så där.

Känner mig fortfarande nedstämd och trött och har vissa dagar svårt att ta mig ur sängen och åka till jobbet. Jobbar heltid. Har varit hos en kinesiolog några gånger. Hon tycker att jag ska ta kontakt med min hälsocentral igen för ett nytt sköldkörtelprov. Känns inte så lockande med tanke på min läkares ord sista gången jag var där. Känner mig som en gnällkärring. Men nåt känns fel i min kropp.

Mvh KarinPublicerad:
Uppdaterad:
Skribent: Karin Berg
Källor: Karin Berg

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *